top of page
Deze zachte witte kamer
 

In Deze zachte witte kamer  (Marmer, 2014) blijkt het leven uit niet meer te bestaan dan een handvol atomen die willekeurig de ruimte doorkruisen.

 

Tegen die kosmische en ook wel eens komische achtergrond onderzoekt Runa Svetlikova de vervreemding die ze voelt bij de geboorte van een kind, het moeizame in stand houden van een liefde zonder te weten of er wel zoiets als liefde bestaat, de drang om een dode vader een stem te geven. 

Wat is de betekenis van alles als alles betekenisloos is?

 

Deze zachte witte kamer won de Herman de Coninck debuutprijs, werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs en de Hugues Pernathprijs, won de Jo Peeters Poëzieprijs en de internationale Bridges of Struga Award. Verder kreeg het boek verschillende positieve recensies in kranten en literaire magazines. Maar het waardevolst vindt ze toch de kleine maar fijne reacties van (on)gewone lezers.

 

'Een sterke, authentieke bundel met een volstrekt eigen idioom. Pittige vragen als de vermaarde ‘Wie zijn we en Waar komen we vandaan’ worden met lef, originaliteit en een scherpe onafhankelijke geest benaderd. Dit is een bundel die een volwassenheid toont die menig dichter die het debuteren al lang achter de rug heeft zou sieren.' 

 

- Juryrapport Herman de Coninck debuutprijs 

bottom of page